-
Translation
- Afrikaans
- Albanian
- Amharic
- Arabic
- Armenian
- Azerbaijani
- Basque
- Belarusian
- Bengali
- Bosnian
- Bulgarian
- Cebuano
- Chinese (Simplified)
- Chinese (Traditional)
- Corsican
- Croatian
- Czech
- Danish
- Dutch
- English
- Esperanto
- Estonian
- Finnish
- French
- Frisian
- Galician
- Georgian
- German
- Greek
- Gujarati
- Haitian Creole
- Hausa
- Hawaiian
- Hebrew
- Hindi
- Hmong
- Hungarian
- Icelandic
- Igbo
- Indonesian
- Irish
- Italian
- Japanese
- Javanese
- Kannada
- Kazakh
- Khmer
- Korean
- Kurdish
- Kyrgyz
- Lao
- Latin
- Latvian
- Lithuanian
- Luxembourgish
- Macedonian
- Malagasy
- Malay
- Malayalam
- Maltese
- Maori
- Marathi
- Mongolian
- Myanmar (Burmese)
- Nepali
- Norwegian
- Nyanja (Chichewa)
- Pashto
- Persian
- Polish
- Portuguese
- Punjabi
- Romanian
- Russian
- Samoan
- Scots Gaelic
- Serbian
- Sesotho
- Shona
- Sindhi
- Sinhala
- Slovak
- Slovenian
- Somali
- Spanish
- Sundanese
- Swahili
- Swedish
- Tagalog (Filipino)
- Tajik
- Tamil
- Telugu
- Thai
- Turkish
- Ukrainian
- Urdu
- Uzbek
- Vietnamese
- Welsh
- Xhosa
- Yiddish
- Yoruba
- Zulu
El futur del Parc Científic i Tecnològic
Des de la Taula de l’Enginyeria de les Comarques de Girona (TEG)* ens volem pronunciar sobre el futur del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.
El Parc Científic i Tecnològic de la UdG, com espai únic, en el que es potencia directament l’activitat d’investigació i la innovació d’empreses, així com el disseny d’una R+D sostenible econòmicament, i indirectament es facilita la transferència de tecnologia i creació d’empreses, creiem que s’ha d’impulsar institucionalment d’una manera ferma i decidida. Amb uns 3.500 metres quadrats, un 80% dels quals estan ocupats per un centenar d’empreses, 36 grups i centres de recerca i 19 institucions, hi treballen unes 1.300 persones, entre personal, investigadors i empresaris.
Ningú pot mirar cap un altra cantó en la defensa d’aquesta estructura de dinamització, innovació i investigació, el nexe d’unió entre la universitat i el mercat laboral, que permet la creació d’empreses. Aquest nucli optimitza recursos i accelera l’obtenció de resultats. L’èxit del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, és l’èxit d’un país madur, que creu amb els seus valors de formació i fins i tot d’educació, incidint favorablement sobre l’economia i la cooperació dins els sector públic i privat, ajudant a implantar un model basat en el coneixement.
Totes les iniciatives per reeixir el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona han de ser benvingudes. Així, el trasllat a aquesta zona del servei de formació continuada de la Fundació Universitat de Girona, Innovació i Futur, que gestiona cursos de postgrau, màsters i d’especialització pot ser un primer pas, (es calcula que uns tres mil alumnes es matriculen actualment a algunes d’aquestes activitats), i representarà donar una empenta a aquest procés que tots desitgem, i esperem que tingui un efecte multiplicador pel Parc.
No es pot obviar però, que el deute no és petit. Els actuals gestors estan fent una feina feixuga i incansable per eixugar-lo, i precisament perquè aquesta tasca no és fàcil, creiem que la societat gironina, estaments polítics, socials i econòmics; particulars i públics, s’haurien de sumar a aquesta crida perquè un valor i instrument tan important pel desenvolupament d’aquest país continuï endavant.
Girona, 12 de desembre de 2014.
* La TEG està integrada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, el Col·legi d’Enginyers Industrials, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics en Topografia, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia, i el Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques.